12-24-2009
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla
Malzeme:
1 kg taze bakla
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı Un
2 adet limon
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kase yoğurt

Tarifi
Baklaları yıkayıp bir bıçakla kenarlarındaki kılçıkları ayıklayın Derin bir kaba 1 litre kadar su aktarın, içine unu ve limon suyunu ekleyin Çırpma teli ile karıştırın Ayıklanmış baklaları kararmamaları için hazırlamış olduğunuz limonlu ve unlu suyun içine atın Taze soğanları ve dereotunu temizleyip bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Bir tencereye zeytinyağını alıp orta hararette biraz kızdırın
Baklaları limonlu ve unlu sudan çıkartıp tenceredeki zeytinyağına ilave edin 3-4 dakika kavurun Kıyılmış sarımsak, dereotu ve taze soğanları kavurmuş olduğunuz baklaların üzerine ilave edin Tuz, tozşeker ve su ilave ettikten sonra üzerini yağlı kağıt ile örtüp tencerenin kapağını kapatın Orta hararetli ateşte 45 dakika kontrol ederek pişirin Oda sıcaklığında bekleterek soğutun Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile soğuk olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|