12-10-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mide Dostu 11 Besin
Mide dostu 11 besin
Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz

Mide sorunu yaşayanlar e-kolay'ın haberine göre mide dostu 11 besin şöyle:
Karnabahar: Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor
Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın 1 kerevizi soyup doğrayın 1 havucu temizleyip dilimleyin Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için
Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için
Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu: Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor
Baklagiller: Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor 
Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
Meyankökü: Güçlü bir mide koruyucusu Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor
cumhuriyet
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|