12-10-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tereyağlı Ekmek
Tereyağlı Ekmek

Malzemeler,
Hamuru için,
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı instant maya
Üzeri için,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı,
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın
Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin
Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin
Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin
Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|