12-07-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kaşık Turşusu
Kaşık Turşusu
Malzemeler:
* 1 küçük lahana
* 1 kırmızı lahana
* 1 büyük havaç
* 1/2kg acı süs biberi
* 1 baş sarmısak
* 1 demet maydanoz
* 1 adet dolmalık kırmızı biber
* kaya tuzu
* sirke
* su

Tarifi
Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır 1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür 10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|