11-25-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sütlü Ekmek Tatlısı
Sütlü Ekmek Tatlısı
Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1+3/4 bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gr bayat ekmek içi
şerbeti için:
1 bardak su
1 bardak tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi
Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün 25–30 dakika bir kenarda bekletin Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın içine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın içi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün
Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin Kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin Diğer yandan ocakta şerbeti hazırlayın Bunun için şeker ve suyu kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün Kare dilimleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|