11-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çikolatalı Armut Tatlısı
Çikolatalı Armut Tatlısı

Malzemeler,
3 adet armut
1 paket çikolata
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı,
Tencereye toz şeker ve suyu alın
Armutların kabuklarını soyup tencereye yerleştirin
Şerbet kaynamaya başladığında armutları tencereden çıkarın
Küçük bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip armutları dizin
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika armutlar kızarana kadar pişirin
Çikolatayı benmari usulü eritin
Fırından çıkardığınız armutları servis tabağına alın
Üzerine eritilmiş çikolata ve ceviz içi döküp servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|