Konu
:
Sütlü Helva
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Helva
11-08-2009
#
1
Şengül Şirin
Sütlü Helva
Sütlü Helva
4 kişilik
Malzeme
:
500 ml süt
250 gram süzme bal
1 adet çam sakızı
150 gram kaymak
150 gram pirinç unu
badem içi
Tarifi
Sos tenceresinde süt ile sakızı kaynatın
Ocaktan alıp balı ilave ederek karıştırın
Ilınmaya bırakın
Kaymak ve unu ayrı bir tencereye alın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak krem kıvamına gelene dek kavurun
Elde ettiğiniz bu karışıma sakızlı sütü ekleyin
Mikserle çırpıp kelepçeli yuvarlak metal kaplara paylaştırın
Üzerlerine badem içleri yerleştirin
160 dereceye ayarlı fırında helva ve bademlerin rengi değişinceye kadar pişirin
Fırından alın
Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın
İsteğe göre taze meyve peltesi ve petek bal ile servis yapabilirsiniz
__________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul