Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Helva

Eski 11-08-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sütlü Helva



Sütlü Helva

4 kişilik

Malzeme:

500 ml süt
250 gram süzme bal
1 adet çam sakızı
150 gram kaymak
150 gram pirinç unu
badem içi


Tarifi
Sos tenceresinde süt ile sakızı kaynatın Ocaktan alıp balı ilave ederek karıştırın Ilınmaya bırakın Kaymak ve unu ayrı bir tencereye alın Kısık ateşte sürekli karıştırarak krem kıvamına gelene dek kavurun Elde ettiğiniz bu karışıma sakızlı sütü ekleyin Mikserle çırpıp kelepçeli yuvarlak metal kaplara paylaştırın Üzerlerine badem içleri yerleştirin 160 dereceye ayarlı fırında helva ve bademlerin rengi değişinceye kadar pişirin Fırından alın Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın İsteğe göre taze meyve peltesi ve petek bal ile servis yapabilirsiniz
__________________

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla