Konu
:
Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi
Yalnız Mesajı Göster
Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi
11-03-2009
#
1
b@ron
Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
üç dört dal kıyılmış maydanoz ve çeyrek limon
Domateslerin kabuğunu soy ince ince küp şeklinde doğra
Biberlerin çekirdeğini çıkar¸ ince ince kıy
Tencereye sıvı yağı koy¸ domates ve biberi ekleyip iyice sote et
Beş bardak suyu¸ tuz ve karabiberi ilave et¸ kaynat¸ şehriyeleri at
Yarım saat pişir
Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave et
Malzemeler
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2
5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1
5 Çorba Kaşığı Un
1
5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rende
Hazırlanışı
Tencereye etleri alıp¸ etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun
Ardından tereyağını¸ küçük kesilmiş soğanları ekleyin
3 dakika daha kavurun
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin
Rendelenmiş domatesleri¸ kekiği¸ sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek¸ etler yumuşayana dek pişirin
Patlıcanları ateşte közleyin
Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin
Suyunu iyice süzün
Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın
Tereyağını bir tavada eritin
1
5 çorba kaşığı unu ekleyin
Sararana dek kavurun
Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin
Karışım koyulaştığında ateşten alın
İnce kıyılmış patlıcanları¸ tuzu¸ rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin
Hızla karıştırıp¸ servis tabağına alın
Üzerine eti koyarak¸ servis yapın
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul