10-30-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Dolma
Fırında Dolma
Malzemeler:
-Dolmalık biber
-Pirinç
1 -2 adet büyük boy domates ( Kabukları soyulmuş )
2 büyükce kuru soğan
2 -3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası ( İsteğe göre )
1 çay bardağı cicekyağı (½ çay bardağı saf zeytinyağı)
1 demet nane ( İnce kıyılmış ) yada kurutulmuş nanede ola bilir
-kurutulmuş reyhan
- tuz
½ çay kaşığı karabiber ( İsteğe göre )
1 çay kaşığı acı pul biber ( İsteğe göre )
1-2 çay bardağı su
3 -4 parmak derinliğinde tepsi, derin bir borcam da olabilir

Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsakları robotta kıyın Domatesleri de robotta irice kıyın (Püre olmasın)
Daha sonra pirinç, soğan, domates ve diğer malzemelerimizi karıştırıp dolma harcımızı hazırladıktan sonra,
doldurmaya hazır hale getiriyoruz

Doldurduğumuz biberleri tepsi, ya da borcama yatay olarak diziyoruz
İsteğe göre dolmalarınızın üzerini domates dilimleri ile kapatabilirsiniz
Salça tuz ve az sıvıyağlı suyumuzu ilave ediyoruz
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Biberler kızardıktan sonra diğer yanlarını da çevirip tekrar kızartıyoruz
Daha sonra fırından alıp servise hazır hale getiriyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|