10-27-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Közlenmiş Biber Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Metabolizmayı hızlandırıp kalori yakılmasını sağlayan, akciğerin temizlenmesine yardımcı olan sağlıklı sebze kırmızı biberin nefis turşusu

Malzemeler,
1 kg tatlı kırmızı biber
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı tuz
Hazırlanışı,
Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin
Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın
Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın
Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün
Üzerine biberlerin yarısını dizin
Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün
Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin
Üzerine zeytinyağı gezdirin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın
1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin
Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz
Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|