Yalnız Mesajı Göster

Püreli Beykoz Kebabı

Eski 10-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Püreli Beykoz Kebabı



Püreli Beykoz Kebabı


Malzemeler
4 adet patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalımKarın kısmını yarı yarıya keselim1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalımPatlıcanları bu suya koyalım20 dk bekletelimEti tencereye aktaralımKendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım

Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelimSoğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim2 dk kavuralımEtin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelimYumuşayana dek pişirelim

Patlıcanları yıkayıp,kurulayalımKızdırılmış sıvı yağda kızartalımKüçük bir fırın tepsisine dizelimPatlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelimEtli karışımı patlıcanların içine dolduralımPüre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelimİyice ezerek,püre kıvamına getirelim Püreyi etli harcın üzerine yayalım

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelimEtleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelimTepsinin kenarından bu suyu dökelimPeynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla