10-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Aş Çorbası
Aş Çorbası

Malzemeler,
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
150 gram kıyma
4 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kuru nane
Hazırlanışı,
Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın
Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin
Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin
Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin
Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin
Sıcakken kâselere pay edip servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|