09-05-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şişte Kılıç Izgara
Şişte Kılıç Izgara
Malzemeler:
yarım kg kılıç balığı
5-6 adet sert domates
1 orta boy soğan
7 büyük çorbakaşığı limonsuyu
5-6 defne yaprağı
1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı
5-6 adet yesilbiber
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız Ya da balıkçıdan şiş olarak alınız
2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz
3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız
4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz
5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz
6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz
7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız
Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|