08-31-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ekşili Dolma
Ekşili Dolma
Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma Özel misafirleriniz ve davet günleriniz için hazırlayıp enfes bir ziyafet çekebilirsiniz
Ekşili Dolma

Malzemeler,
Yarım kilo az yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 tane rendelenmiş domates
1 tane doğranmış kuru soğan
1 tane limon
1 bağ asma yaprağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın
Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin
İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın
Asma yapraklarına iç harç koyup sarın
Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın
Sıra sıra dolmaları dizin
Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin
Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|