Yalnız Mesajı Göster

Mısır Yarmalı Aş Sarması

Eski 07-28-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Mısır Yarmalı Aş Sarması



mısır yarmalı aş sarması



Mısır Yarmalı Aş Sarması

Malzemeler


Kara lahana (Pancar) 3 bağ
Mısır Yarması (1 su bardağı)

Bulgur (1/2 su bardağı)
Soğan (4 adet)
Salça (1 yemek kaşığı)
Tereyağ (1 çay bardağı)
Sıvıyağ 2 yemek kaşığı
Maydanoz 1 bağ
Yoğurt (Süzme) 1 kase
Sarımsak 4-5 diş
Tuz-Kırmızı Biber- Nane
Patates 1-2 adet

Yapılışı

Pancar saplarından ayrılır Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde
haşlanır Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür Mısır yarması ılık suda
ıslatılır Soğanlar ince ince kıyılır Yağ ve salça ile hafif pembeleşinceye
kadar kavrulur Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve mısır yarması ilave edilir Tuz
konulur 1 bardak sıcak su ilave edilip, kısık ateşte pilav gibi

çektirilerek pişirilir içine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane
ilave edilip, karıştırılır Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek
şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur 2-3 cm eninde
küçük küçük sarılır Tencereye düzgün bir şekilde dizilir Soğan ve patates
dilimleri konulur Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır Sıcak
su ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir Sarımsaklı
yoğurt ile servis yapılır Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı
pul biber de konulabilir

Not : (Mısır Yarması) fırında kurutulmuş mısır taneleri değirmende bulgur
kalınlığında çekilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla