Konu
:
Yufka Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Bohçası
07-18-2009
#
1
Şengül Şirin
Yufka Bohçası
YUFKA BOHÇASI
Malzemeler:
1 adet yufka
1 kâse haşlanmış et
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış patates
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış havuç
1 kâse haşlanmış bezelye
1 kâse haşlanmış mantar
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşı sıvıyağ
Beşamel sos için:1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağı kavrulur
Kavrulan unun üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir
İç harc için: tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğan alınıp kavrulur
Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış et, bezelye, patates, havuç, mantar ilave edilip, çok az kavrulur
Soğumaya bırakılır
Hazırlanması:
Orta boy bir kâsenin içine yufka kenarlardan taşacak şekilde koyulur
Yufkanın içine iç harcdan istediğiniz miktarda koyup bohça şeklinde kapatın
Kâse ile birlikte fırın kabına ters çevirip kâseyi alın
Aynı işlemi diğer yufka parçaları bitene kadar tekrarlayın
Bir yufkadan yaklaşık 4–5 adet bohça çıkıyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul