Yalnız Mesajı Göster

Yufka Bohçası

Eski 07-18-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yufka Bohçası



YUFKA BOHÇASI




Malzemeler:


1 adet yufka
1 kâse haşlanmış et
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış patates
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış havuç
1 kâse haşlanmış bezelye
1 kâse haşlanmış mantar
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşı sıvıyağ

Beşamel sos için:1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağı kavrulur Kavrulan unun üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir
İç harc için: tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğan alınıp kavrulur Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış et, bezelye, patates, havuç, mantar ilave edilip, çok az kavrulur Soğumaya bırakılır

Hazırlanması:


Orta boy bir kâsenin içine yufka kenarlardan taşacak şekilde koyulur Yufkanın içine iç harcdan istediğiniz miktarda koyup bohça şeklinde kapatın Kâse ile birlikte fırın kabına ters çevirip kâseyi alın Aynı işlemi diğer yufka parçaları bitene kadar tekrarlayın Bir yufkadan yaklaşık 4–5 adet bohça çıkıyor

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla