Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kış Pastası

Eski 07-07-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Elmalı Kış Pastası



Elmalı Kış Pastası


Malzemeler
1 yumurta 125 g margarin
1 yemek kasigi su
1,5 çay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
2,5-3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

Elmali dolgu:

3 adet orta boy elma,
1 tatli kasigi tarçin,
1 paket vanilyali puding,
3 su bardagi su, yarim su bardagi beyaz sarap

Krema:

1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt,

Yapılışı

Yumurta, margarin, su, pudra sekeri, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazirlayin Hamurun 2/3`ünü 26 cm çapindaki kelepçeli kalibin zeminine yayin ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlik yapmak için, kalan hamuru kalibin kenarlarina 2,5-3 cm yüksekliginde esit sekilde yerlestirin


Elmali dolgu: Elmalari soyup çekirdeklerini çikartin Ince dilimler halinde kesip hamurun üzerine dagitin Üzerine tarçini serpin Pudingi su ve sarap ile 2-3 dakika kaynatarak pisirin Bekletmeden elmalarin üzerine dökün Firina koyup önceden isitilmis 160 dereceli firinda 45-55 dakika pisirin Sürenin sonunda firini kapatin ve kapagini açin Bu sekilde 1 saat bekletin ve firindan çikartin Kaliptan çikartmadan bir gece dinlendirin Krema: Krem santiyi süt ile 2-3 dakika çirpin Bir gece dinlenmis olan pastanin üzerine yayin ve kakao serpin

Ağzınıza layık

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla