Yalnız Mesajı Göster

Taze Bezelye Kayganası

Eski 06-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Taze Bezelye Kayganası



Taze Bezelye Kayganası


Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)
Yumurta (1 tane)
Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)


Yapılışı

Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür
Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur
Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya
sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst
kızartılır

Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu
tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde
hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla