06-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Taze Bezelye Kayganası
Taze Bezelye Kayganası
Malzemeler
Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg )
Yumurta (1 tane)
Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)
Yapılışı
Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür
Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur
Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya
sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst
kızartılır
Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu
tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde
hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir *
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|