06-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Erzurum Sarması Tatlısı
Erzurum Sarması Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Biraz tarçın
Şerbeti İçin
1 Kg şeker
1 Kg su
Yarım limon
Hazırlanışı
Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir Fırında kızartılır Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır
Afiyet Olsun   
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|