Yalnız Mesajı Göster

Erzurum Sarması Tatlısı

Eski 06-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Erzurum Sarması Tatlısı



Erzurum Sarması Tatlısı




Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Biraz tarçın

Şerbeti İçin

1 Kg şeker
1 Kg su
Yarım limon


Hazırlanışı

Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir Fırında kızartılır Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır
Afiyet Olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla