05-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pratik Su Böreği
Pratik Su Böreği
Yufka açmak zahmetli olduğu için kendinizi su böreğinden mahkum bırakıyorsanız, pratik su böreğini deneyebilirsiniz Hazır yufka ile yapılan börek, orjinalini aratmayacak kadar lezzetli
Pratik Su Böreği

Malzemeler,
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
Harcı için,
300 gram beyaz peynir
Yarım demet doğranmış maydanoz
Hazırlanışı,
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştırın
Büyük boy fırın tepsisini yağlayın
Bir adet yufkayı tepsiye düzgünce serin
4 adet 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin
Şeritleri sütlü karışıma batırın
Yufka şeritlerinin yarısını tepsiye yerleştirin
Peynir ve maydonozu karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin
Kalan şeritleri peynirin üzerine serin
Son yufkayla böreğin üzerini kapatın
Kalan sütlü karışımı tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
Afiyet olsun
|
|
|
|