04-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kekler

AYVALI TURTA:
3 ayva
1 su b su
2 su b vişne suyu
1 çay b toz şeker
2, karanfil
Kreması için:
1 paket labne p
1 su b krema
3 çorba k tozşeker
Cevizli Tart Tabani Icin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı k vanilya
2 su b un
4 çorba k tozşeker
2 çorba k ince cekilmis ceviz
1 çay k kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr
tereyağını alın Üzerine 1adet yumurta,1 tatlı kaşığı
vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu
ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin
Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin
Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha
ince olarak ayvaları dilimleyin Ayva dilimleri tencereye alın
Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil
2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin
Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın
mikserle çırpın Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket labne
peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin
Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün
Üzerine pişen ayvaları dizin Üzerine yeşil fıstık serperek
servis edin

SÜRPRİZLİ KREMALI KEK:
3 yumurta
1 su b esmer şeker
1 su b sıvıyağ
1 su b süt
2 çorba k kakao
1 p kabartma tozu
2,5 su b un
Kreması için:
3 su b süt
1 su b tozşeker
3 çorba k un
1 p labne peynir
1 p vanilya
üzeri için
50 gr bitter çikolata
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı
kırın Üzerine 1 su bardağı esmer toz şekeri
ilave edip mikserle çırpın Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakao ekleyip
tekrar çırpın Üzerien 2 5 su bardağı un ve 1 paket
kabartma tozu ekleyerek karıştırın Karışımı kek kalıbına boşaltın
Önceden sıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Kreması için tencerye 3 su bardağı sütü alın
Üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un
1paket vanilya ekleyip karıştırarak pişirin
Krema soğuduktan sonra üzerine 1 paket labne peynirini
ilave edin
Kek piştikten sonra üst kapak kısmını kesin
Kekin içini boşaltın ve içine kermayı boşaltın
Üzerine tekrar kestiğniz kapağı kapatın
Servis tabağına ters çevirin Üzerine eritilmiş
bitter çikolata ekleyin Üzerine hindistan cevizi
serperek servis edin
ANANASLI KEK
·

MALZEMELER:
4 yumurta
1 5 su b toz şeker
1 su b süt
1 çay b sıvıyağ
100 gr tereyağ
1 p kabartma tozu
1 p vanilya
alabildiği kadar un
1 çay b toz fındık
1 adet ananas
vanilya sosu için:
1,5 su b süt
1 çay b tozşeker
1 yumurta sarısı
1 çorba k mısır nişastası
2 p vanilya
HAZIRLANIŞI:
yumurtalar karıştırma kabına kırılır üzerine şeker ilave edilir
mikserle yüksek devirde 4-5 dakika çırpılır üzerine eritilmiş
tereyağı, sıvıyağ,süt eklenir çırpılmaya devam edilir kabartma
tozu ve vanilya eklenir alabildiği kadar un ve toz fındık ile
hamuru hazırlanır hamurun kıvamı biraz koyu olmalı hazırlanan
hamur kek kalıbına alınır üzerine doğranmış ananaslar konularak
biraz bastırarak ananasların içe doğru girmesi sağlanır
fırında ilk olarak 170 dercede 30 dk daha sonra ısısı düşürülerk
pişirilir bu arada vanilya sosu hazırlanır bunun için;süt
tencereye alınır üzerine şeker ve vanilya eklenir kaynayınca
sosu bağlamak için,nişasta ve yumurta sarısı çırpılır karıştıra
karıştıra tencereye eklenir biraz kaynatılır pişen kek fırından
çıkarılır ananaslar üste gelecek şekilde servis tabağına alınır vanilya
sos ile servis yapılır

VİŞNELİ BROVNİ:
180gr bitter çikolata
1 su b toz şeker
100 gr tereyağı
3 yumurta
1 tatlı k vanilya
1 tatlı kaşığı kahve
alabildiği kadar un
1 kase vişne
HAZIRLANIŞI:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Tereyağını da çikolata ile birlikte eritebilirsiniz
Yumurtaları şekerle çırpın İçine vanilya ve kahveyi ekleyin Erimiş olan tereyağı ve
çikolata karışımını da ekleyin Yaklaşık 5 çorba kaşığı tepeleme unu da koyup karıştırın
En son vişneden üzeri için biraz ayırıp diğerlerini hamura ekleyip karıştırın Fırın kabına
boşaltıp ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin 165 derecede üzeri kuruyup içi yumuşak
kalacak şekilde pişirin Dondurma ile ılık servis yapın Gerçekten mükemmel bir brovni

BULGUR KEKİ:
1,5 su b bulgur
250 gr kıyma
2 çorba k tereyağı
2 soğan
3 yumurta
4 çorba k galeta unu
5 çorba k un
1,5 su b rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay b ceviz
1 p kabartma tozu
tuz, karabiber, kimyon
HAZIRLANIŞI:
Bulgurun üzerine sıcak su koyup iyice kabartın Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurun
İçine tuz ve bolca baharat ekleyin Karıştırma kabına yumurtaları kırın İçine eritilmiş tereyağını
cevizi,kabartma tozunu ekleyin Kavurup soğuttuğunuz kıymayı, galeta ununu ve unu da
ekleyin Bulguru ve kaşar peyniri rendesinini yarısını da ekleyip iyice karıştırın Yuvarlak bir
tepsiye boşaltıp düzeltin 180 derecelik fırında pişirin Çıkarmadan 5 dakika önce kalan
kaşar peyniri rendesini de üzerine alın Dilimleyerek ikram edin Değişik bir lezzet Bulgur
sevenler için güzel bir alternatif

CEVİZLİ İNCİR DİLİMLERİ:
1 su b ceviz
1 su b incir
2 su b un
yarım p kabartma tozu
1 p vanilya
1 su b esmer tozşeker
100 gr tereyağı
100 gr margarin
2 yumurta
üzeri için:
1 su b bütün ceviz
HAZIRLANIŞI:
Önce tereyağı ve margarini esmer şekerle çalıştırın Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın Önceden
sıcak suda yumuşatılmış incirleri doğrayın Doğranmış cevizleri ilave edin En son vanilya, kabartma
tozu ve unu ilave edin Bu karışımı yağlanmış fırın kabına alıp üzerini düzeltin En son üzerine yarım
cevizleri dizip 170 derecede pişirin Üzeri kızarınca fırın ısısını biraz düşürün Üzeri kuruyacak
ama içi yumuşacık kalacak Daha sonra dilimleyerek servis yapın
ananaslı kekden sonraki favorimiz bu nefis dilimler 

ANANAS KEKİ:
200 gr tereyağı
2 su b tozşeker
1 su b toz badem
4 yumurta
1 su b süt
1 p kabartma tozu
1 p vanilya
1 tane ananas
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını ve toz şekeri karıştırma kabında çırpma teliyle çırpın Bembeyaz olana kadar çırpın
Üzerine tek tek yumurtaları kırıp telle çırpın Toz bademi de ekleyin Üzerine unu ve kabartma
tozunu ve vanilyayı ekleyin Hepsini karıştırdıktan sonra sütünü ekleyin Çünkü sütü daha önce eklerseniz yumurtalar karışımdan ayrılabilir Yine un ekleyerek kek kıvamına getirin ananasları tavada çok az pişirip soğutun Kek kalıbınıza biraz kek hamurundan koyun Arasına ananas parçaları serpiştirin Tekrar hamurdan koyun Yine ananas parçaları ekleyip tüm malzemeyi bitirin En üstte yine ananas parçaları kalsın
Kek malzemesi oldukça fazla çıkıyor Ona göre bir kalıp seçmenizi tavsiye ediyoruz 170 derecede kabarınca 160 dereceye düşürüp uzun müddet pişirerek içini çekmesini sağlayın Toplam pişme süresi en az 45 dakika    Hatta bazı fırınlarda bu süre 1 saat olabilir
Bademin, tereyağının, ananasın tadlarını ayrı ayrı hissediyorsunuz Bu kek sıradan klasik keklerden çok farklı ve lezzetli bir kek Ananas alın ve hemen yapın İçinde çok tereyağı var diye üzülmeyin En az 20 dilime bölebilirsiniz
O zaman dilim başına 10 gr tereyağı düşüyor Bu lezzet için değer doğrusu  

ESMERİM:
2 su b esmer şeker
200 gr tereyağ
2 yumurta
1 p vanilya
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
üzeri için:
100 gr bitter çikolata
1 su b çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI:
Önce şeker ve yağı iyice çırpın Daha sonra yumurtaları, vanilyayı ,tuzu ekleyin unu da ekleyip karıştırın
Koyu tahin kıvamında olan hamuru yağlanmış fırın kabına boşaltıp 180 derecede içi yumuşak kalacak
şekilde pişirin üzerine fırından çıkar çıkmaz çikolataları üzerine dizin Sıcaklığı ile çikolatalar erir erimez
bıçakla üzerine sürün ve iri parçalanmış ceviz serpin ılınınca dilim dilim kesin Yumuşacık ve çok lezzetli
brovni gibi ama daha da lezzetli bir tatlı
|
|
|