04-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Salatalar
ISPANAKLI SALATA

MALZEMELER:
250 gr ıspanak
yarım baget ekmek
4 diş sarımsak
zeytinyağı
peynir
sosu için:
domates kurusu
siyah zeytin
yeşil zeytin
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak baget ekmeği verevine kesilir ekmeğe sürmek için
sarımsaklar ezilerek bir kaba alınır üzerine yağ eklenir karışım
ekmeklere sürülür üzerine peynir ince yerinden rendelenerek
konur peynirlerin üzerine pul biber ve kekik gezdirilerek fırına
verilir bu arada ıspanaklar iri iri doğranarak bir kaba alınır domates
kurusu bir süre suda bekletilir zeytinlerin çekirdeği çıkarılır domates
kurusu ve zeytinler kokoreç gibi kıyılır doğranan ıspanaklara eklenir
ve karıştırılır fırından peynirleri erimiş ekmekler çıkarılarak salatanın
üzerine konularak servis yapılır
BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI:
1 su b yeşil mercimek
1 su b bulgur
4 sap yeşil soğan
1 haşlanmış havuç
1 tutam maydanoz
1 kırmızı biber
1 tutam taze nane
1 tutam taze reyhan
zeytinyağı
limon
tuz,pul biber
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği haşlayın
Bulguru bir kaba alın üzerine sıcak su ekleyin
ve üzerini kapakla kapatıp şişmesini sağlayın
Servis tabağına şişen bulgurları alın Üzerine
ince kesilmiş taze soğanları ilave edin Haşlanmış
olan havucu küp şeklinde kesin ve servis tabağına alın
Kırmızı biberi alın Taze nane,taze reyhanı ve maydonozu ilave edin
Haşlanmış olan yeşil mercimeği ekleyin servis tabağına
Üzerine limon,tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis edin
GÜZ SALATASI

MALZEMLER:
1 pırasa
1 kuru soğan
1 havuç
yarım kg patates
1 kase yoğurt
2 çorba k mayonez
yarım demet maydanoz
4 tane salatalık turşusu
limon suyu
zeytinyağı,tuz
HAZIRLANIŞI:
Güz salatası için ilk olarak patatesler haşlanır diğer taraftan
bir tavada pırasalar ve kuru soğan doğranarak sotelenir haşlanan
patatesler ezilir sotelenen pırasa ve kuru soğan patateslerin üzerine
alınarak karıştırılır bir çember yardımıyla tabağa basılır üzerine yoğurt
ve mayonez çırpılarak konur daha sonra çember çıkarılır,
yoğurt karışımının kenarlara da dökülmaesi sağlanır daha sonra
havuçlar rendelenerek sotelenir sotelenen havuçlar yoğurdun üzerine
gezdirilir maydanozlar ve turşular doğranarak üstüne serpilir
güz günleri için kat kat lezzetli bir salata güz bitmeden denemenizi öneririz     
SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI

SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI:
1 su b pirinç
100 gr mantar
2 çorba k bezelye
2 çorba k mısır
1 havuç
5 adet salatalık turşusu
2 sap taze soğan
maydanoz
limon suyu
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci haşlayın Salatalık turşusunu kesin
Karıştırma kabına haşlanmış pirinci alın
Üzerine bezelye,mısır,salatlık turşusu,
ince doğranmış taze soğan ve maydonozu
mantarı ve haşlanmış olan havucu ilave edin
Karışımı kaşıkla karıştırın Servis tabağına
salatayı alın
KABAK SALATASı

KABAKLI SALATA:
2 kabak
2 domates
1 salatalık
2 sap taze soğan
nar ekşisi
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Kabakları yuvarlak oalark kesin ve az sıvıyağda
soteleyin Servis tabağına kabakları alın Üzerine
küp kesilmiş domates ve salatağı alın En üstüne
taze soğan ilave edin Nar ekşisi ve zeytinyağ
ile servis edin
EKMEKLİ SEBZE SALATAS

EKMEKLİ SEBZE SALATASI:
1 paket kızarmış ekmek
3 patlıcan
2 domates
2 su b yoğurt
1 diş sarımsak
3 kırmızı közlenmiş biber
zeytinyağı
1 çorba k sirke
tuz, karabiber,
kekik, pul biber
taze nane
HAZIRLANIŞI:
Patlıcacaları,domatesleri ve kırmızı biberleri közleyin
Kızarmış ekmekleri dikdörtgen bir kalıba dizin
Patlıcanları küp şeklinde kesin Domates ve kırmızı
biberleri de kesip parçalayıcıdan geçirip bir sos elde
edin Patlıcanları kızarmış ekmeklerin üzerine alın
Sarımsağı ince olarak kıyın ve 2 su bardağı yoğurtla karışıtırın
Patlıcanları üzerine yoğurdu ilaev edin Domtesli ve biberli
sosu da yoğurdu üzerine dökün Taze nane ve kiraz domates ile
süsleyerek servis edin
ANNEME SALATA

ANNEME SALATA:
1 kase haşlanmış buğday
1 çay b yeşil mercimek
1 kase soya filizi
1 kase ceviz
tulum peyniri
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
karıştırma kabına haşlanmış 1 kase buğday, 1 çay bardağı yeşil
mercimek alınır üzerine nar ekşisi dökülür ve karıştırılır
bu karışım servis tabağına alınır, üzerine arzuya göre tulum peyniri ilave edilir
daha sonra 1 kase soya filizi katılır
en üste de cevizler serpilir, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek servis yapılır

TOK TUTAN SALATA:
2 domates
2 salatalık
2 sivri biber
2 haşlanmış yumurta
50 gr örgü peynir
100 gr beyaz peynir
tane mısır
taze nane,reyhan
yeşil soğan
zeytinyağı,limon suyu
süslemek için:
turp
HAZIRLANIŞI:
Bir kaseye domates,sivri biber ve salatalıkları doğrayın Üzerine küp doğranmış
peynirleri ilave edin Mısırı ekleyin Yeşillikleri doğrayıp ilave edin Servis tabağına
alıp üzerine haşlanmış yumurta dilimleri koyun Zeytinyağı ve limondan oluşan sosu
dökün Kırmızı turp dilimleri ile süsleyin Eğer sahurda yemeyi düşünüyorsanız
taze soğan ve turp ilave etmeyin Kızarmış ve küp doğranmış ekmekler salatanıza
ilave edilirse daha da tok tutar
YAZ İÇİN HAFİF BİR SALATA

3 DAKİKA:
1 tavuk gögsü
1 çay b mısır
1 çay b bezelye
1 kase haşlanmış makarna
1 kırmızı biber
1 kase yoğurt
2 çorba k mayonez
2 çorba k zeytinyağı
atom salata
HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögsünü haşlayın Küp küp doğrayın İçine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın
Atom salata yaprakları ile birlikte servis yapın Tek başına nefis bir öğün 
·

MANTAR SALATASI:
1/2 kilo mantar
1 su b yoğurt
2 diş sarımsak
3 çorba k mayonez
tuz
toz kırmızı biber
sıvıyağ veya tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Mantarları doğrayın Tavada yüksek ısıda tereyağında veya sıvıyağda soteleyin
Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün En son ince
kıyılmış maydanoz ile süsleyin
|
|
|