03-24-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kolay Tulumba Tatlısı
kolay tulumba tatlısı malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
bir paket kabatma tozu
4 su bardağı un
şerbet için:
1 kilo şeker
1 litreden bir su bardağı eksik su
limon suyu
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
şurubu bir gün önceden kaynatın dinlensin
ilk beş malzemeyi iyice karıştırın daha sonra unu ilave edin kenarda üstü örtülü birşekilde yarım saat bekletin diger yandan kızartma kabına yağı boşaltın kızarmaya bırakın sıkma kabına hamurları doldurun hamuru kızgın yağın içine sıkın makas yardımı ile kesin bu arada ateşi biraz kısın kızarmış olan tulumbaları şuruba atın bir iki sefer karıştıktan sonra geniş bir tepsiye alın soğumaya bırakın üst üste gelmemesine dikkat edin afiyet olsun
|
|
|