03-15-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Dilber Dudağı
Dilber Dudağı
Süre: : 65-70 dk
Malzemeler:
HAMURU İÇİN;
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 4 çorba kaşığı irmik
• 4 çorba kaşığı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• ½ çay kaşığı karbonat
• Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
Hazırlaniş: Şerbeti hazırlayıp soğutun ve derin bir karıştırma kabındahamuru gerekli olan malzemeyi yoğurun, elde açıp poğaça yapar gibi katlayıp kat yerleri üste gelecek şekilde yağlı tepsiye dizin 20 dk kadar fırında pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti yedire yedir üzerine dökün Bu işlemi kısa zaman aralıkları ile şerbet bitene kadar 3-4 seferde yapın Soğuduktan sonra servise sunun
|
|
|