03-22-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pastırmalı Karnıyarık
Pastırmalı Karnıyarık
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 DAKİKA
4 kişilik 593 Kalori
MALZEMELER
4 adet iri patlıcan
200 gram pastırma
100 gram mantar
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
10 adet arpacık soğan
1 adet limon
2 su bardağı sıvıyağ
150 gram tereyağı
150 gram kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları sapları kalacak şekilde tamamen soyun Uzunlamasına ortadan bir çizik atın Tuzlu suda acısının çıkması için biraz bekletin
Suyunu süzüp, kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın Patlıcanları; yağının süzülmesi için bir kağıt havlu üzerine alın
Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip; ince doğradığınız soğanı, pastırmayı, mantarı, birer adet biberi ve domatesi soteleyin Bu karışımı patlıcanların ortasına doldurun
Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini, arpacık soğanlarını ve hazırladığınız limon dilimlerini yerleştirin Kalan biber ve domatesi de dilimleyip, en üste koyun
Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişir
|
|
|