Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Karnıyarık

Eski 03-22-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Pastırmalı Karnıyarık



Pastırmalı Karnıyarık
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 DAKİKA

4 kişilik 593 Kalori

MALZEMELER

4 adet iri patlıcan

200 gram pastırma

100 gram mantar

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 adet soğan

10 adet arpacık soğan

1 adet limon

2 su bardağı sıvıyağ

150 gram tereyağı

150 gram kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları sapları kalacak şekilde tamamen soyun Uzunlamasına ortadan bir çizik atın Tuzlu suda acısının çıkması için biraz bekletin
Suyunu süzüp, kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın Patlıcanları; yağının süzülmesi için bir kağıt havlu üzerine alın
Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip; ince doğradığınız soğanı, pastırmayı, mantarı, birer adet biberi ve domatesi soteleyin Bu karışımı patlıcanların ortasına doldurun
Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini, arpacık soğanlarını ve hazırladığınız limon dilimlerini yerleştirin Kalan biber ve domatesi de dilimleyip, en üste koyun
Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişir

Alıntı Yaparak Cevapla