03-18-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Dana Rulo
Dana rulo
MALZEMELER
750 gram dana biftek
100 gram kıyma
50 gram mantar
1 adet havuç (dilimlenmiş)
2 adet soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 dilim ekmek (rendelenmiş)
1 adet yumurta (çırpılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates ezmesi
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün
Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırın
Bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin
Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın
Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin
Bir tavada domates ezmesini kaynatıp, onu da güvece aktarın
Güvecin üzerini kapatıp, 30- 40 dakika ağır ağır kaynatın
Gerekirse biraz ılık su ilave edip, sulandırın
Etlerin suyunu süzüp; et suyunu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün
Yemeğinizi sıcak servis edin
|
|
|