03-12-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Rosto
Kuzu rosto
MALZEMELER
1/2 kuzu budu
1 adet havuç
1/2 bardak konserve bezelye
2 kaşık margarin
1 kaşık salça
4 bardak sıcak su
Tuz HAZIRLANIŞI
But etini alabilecek bir tencerede margarini eritin İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafını iyice tuzla ovun ve yağda kızartın
Yarım fincan su ile sulandırılmış salçayı tencereye ekleyin Biraz sonra da dört bardak sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını örtün
Orta ateşte iki saat kadar pişirin
Bu arada; havucu halka halka dilimleyin Havucu ve bezelyeyi diri kalacak şekilde haşlayın
Kuzu rostonuz biraz soğuyunca dilimleyip, servis tabağına yerleştirin Üzerine tenceredeki salçalı yağı gezdirerek dökün
Kuzu rostonuzun yanında haşladığınız bezelye ve havuçları da servis edebilirsiniz
|
|
|