Konu
:
Denis Mahsülleri Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Denis Mahsülleri Güveç
03-10-2008
#
1
hayko26
Denis Mahsülleri Güveç
Malzemeler
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz
Yemeğin Tarifi
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın
Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin
Yeniden yıkayın
Zeytinyağını bir tavaya alın
Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin
Renkleri değişene dek soteleyin
Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin
Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin
Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın
Güveclere doldurarak
200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul