03-01-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Soğan Dolması
Soğan Dolması
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 DAKİKA
4 kişilik 641 Kalori
MALZEMELER
6 adet büyük soğan
250 gram kıyma
1/3 bardak pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 +1/4 bardak su
Tuz n Karabiber
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede iki bardak suyu kaynatın Soyduğunuz soğanları kaynayan suya atıp, hafif yumuşayıncaya dek, yaklaşık 15 dakika haşlayın
Soğanlar soğuduktan sonra içlerini orta kısımdan parmakla iterek, dıştan iki üç kat kalacak şekilde boşaltın
Soğanlardan birinin içinden çıkan için yarısını kıyıp; 250 gram kıyma, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, çeyrek bardak su ve tereyağ ile iyice karıştırın
Soğanları hazırladığınız içle doldurup tencereye yerleştirin İlk başta elde ettiğiniz haşlama suyunu kaynatıp, dolmaların üzerinde gezdirin Soğan dolmanızı; pirinç taneleri yumuşayıp, şişene kadar pişirin
Afiyet Olsun
|
|
|