Yalnız Mesajı Göster

Soğan Dolması

Eski 03-01-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Soğan Dolması



Soğan Dolması
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 DAKİKA

4 kişilik 641 Kalori

MALZEMELER

6 adet büyük soğan

250 gram kıyma

1/3 bardak pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 demet maydanoz

1/4 demet dereotu

2 +1/4 bardak su

Tuz n Karabiber

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerede iki bardak suyu kaynatın Soyduğunuz soğanları kaynayan suya atıp, hafif yumuşayıncaya dek, yaklaşık 15 dakika haşlayın
Soğanlar soğuduktan sonra içlerini orta kısımdan parmakla iterek, dıştan iki üç kat kalacak şekilde boşaltın
Soğanlardan birinin içinden çıkan için yarısını kıyıp; 250 gram kıyma, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, çeyrek bardak su ve tereyağ ile iyice karıştırın
Soğanları hazırladığınız içle doldurup tencereye yerleştirin İlk başta elde ettiğiniz haşlama suyunu kaynatıp, dolmaların üzerinde gezdirin Soğan dolmanızı; pirinç taneleri yumuşayıp, şişene kadar pişirin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla