02-29-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Beşame Soslu Ispanak
Beşame Soslu Ispanak
Hazırlama süresi: 15 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 DAKİKA
4 kişilik 568 Kalori
MALZEMELER
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Ispanağı ayıklayıp, yıkayın Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın
Bir tencereye koyup, su eklemeden kendi suyuyla 20-25 dakika kadar haşlayın
Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın Başka bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritin
Bir yemek kaşığı unu ekleyip, biraz sararıncaya kadar kavurun Üzerine bir bardak süt ekleyip, beşamel sos elde edin
Haşlanan ıspanakları süzgece alın, suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın İki üç dakika, ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar, pişirin
Beşamel soslu ıspanağı borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı toz biberle süsleyin
Afiyet Olsun
|
|
|