02-25-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yoğurtlu Kabak Çorbası
Yoğurtlu Kabak Çorbası
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 DAKİKA
4 kişilik 384 Kalori
MALZEMELER
2 adet kabak
1 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 bardak sıcak su
1/2 bardak su
Tuz, nane
HAZIRLANIŞI
Kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin Sıvıyağda on dakika kadar soteleyin
Yoğurdu bir kasede çırpın İçine yumurta, pirinç ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin
Üzerine yarım bardak kadar su ekleyerek; çırpmaya devam edin
Yoğurtlu sosunuzu, tenceredeki kabak havuç karışımının üzerine yavaş yavaş dökün ve karıştırın
Çorbanız kaynamaya yakınken; bir iki bardak sıcak su (çorbanızı nasıl içmek istiyorsanız ona göre ayarlayın) ilave edin ve pirinçler pişene dek karıştırarak kaynatın
Çorbanız piştikten sonra blenderdan geçirin ve üzerine nane serperek, süsleyin
Afiyet Olsun
|
|
|