4 Gün Önce
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Kapama
TAVUK KAPAMA TARİFİ
Tavuk kapama malzemeler
8 adet tavuk but
Tavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre su
Karabiber
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Pirinçleri pişirmek için tavuk suyu
TAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
TAVUK KAPAMA YAPILIŞI
Tavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır
Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur
İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur
Haşlanan tavuklar bir kenara alınır
Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır
Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır
Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür
Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür
Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir
Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür
Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir
Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|