Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Anne Keki

Eski 02-13-2015   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Portakallı Anne Keki



Portakallı Anne Keki Tarifi



Malzemeler

  • 4 adet yumurta (birinin sarısını kullanmıyoruz),
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 paket kabarma tozu,
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi,
  • 1 adet portakalın suyu,
  • 2,5 su bardağı un (gerekirse un ilavesi yapılabilir)
Portakallı Anne Keki Yapılışı

Bir kaba yumurtaları koyup köpürene kadar çırpalım
Üzerine toz şekeri ilave edip 6-7 dakika mikserle çırpalım
Sonra sıvı yağı ve sütü ilave edip mikserle tekrar çırpalım
Daha sonra portakal kabuğu rendesini, portakalın suyunu, yoğurdu ve kabartma tozunu ilave edip çırpma teli ile yavaş yavaş karıştıralım (yumurtanın köpüğünü söndürmeyecek şekilde)
Son olarak azar azar unu ilave edip boza kıvamında bir kek hamuru hazırlayalım
Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayalım ve kek hamurunu içine döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırına kızarana kadar pişirelim (ilk 15 dakika fırının kapağını açmıyoruz)
Kek soğuduktan sonra servis yapalım
Not: Kullanılacak malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla