12-20-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pazılı Rulo Börek
Pazılı Rulo Börek

Malzemeler;
9 adet milföy hamuru
500 gr pazı (1 bağ)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
100 gr labne peyniri
Hazırlanışı;
İç harç için pazıları doğrayın  Soğan ve sarımsağı küçük doğrayın 
Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın  Yağ ısınınca soğanı ekleyin ve kavurun 
Pazı ve sarımsağı da ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin 
Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirip kenara alın, soğutun  Soğuyunca labne peynirini içerisine alıp iyice karıştırın 
Unlu tezgâhın üzerinde hamurları birleştirin 
Pazılı harcı hamurunuzun üzerine yayın hamuru rulo olacak şekilde sarın 
Rulo yaptığınız hamurdan dilimler şeklinde kesip fırın tepsinizin üzerine alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Ardanın mutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|