12-06-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Herse
Herse Tarifi İçin Malzemeler

- 2 parça kemiksiz tavuk göğsü,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı un,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 adet soğan,
- 1-2 adet sarımsak,
- Su

Üzeri İçin: - 2 yemek kaşığı tereyağı,
- Pul biber

Herse Yapılışı
Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su ilave edelim 
İçine soyulmuş soğanı, sarımsağı, tuzu ve karabiberi ilave edip etler yumuşayana kadar haşlayalım 
Haşlanan tavuk etlerinin suyunu süzelim 
Tavuk etlerini havanda dövelim 
Tereyağını eritelim ve içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım 
Üzerine tavuk etlerini ilave edelim ve karıştıralım 
Ayırdığımız tavuk suyundan ilave edelim ve boza kıvamından biraz daha yoğun bir kıvam alana kadar pişirelim 
Tavaya tereyağını koyup eritelim ve içine pul biberi ilave edip 1 dakika kavuralım 
Hersenin üzerine tereyağlı sosu gezdirip ılık olarak servis yapalım 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|