Krepte Kuzu Eti
Malzemeler;
400 gr kuzu kuşbaşı – küçük küp doğranmış
1 adet soğan
10-15 adet mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı su
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
3-4 dal taze kekik
Maydanoz sapı
Krep için;
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
Büyük boy bir tavayı ocağın üzerine alın ve tereyağını ekleyip eritin

Yağ eridiğinde etleri ekleyin, etler suyunu bırakınca, sırasıyla piyazlık doğradığınız soğanları, 4 yada 6’ya bölünmüş mantarları ekleyip soteleyin

Baharatları ekleyin kavurun

Suyu ekleyip suyun tamamen çekmesini bekleyin ve etiniz hazır olduğunda ateşten alın

Krepler için; yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın

Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın

Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın

Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin

Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın

Bohça seklini verin ve maydanoz saplarıyla bağlayın

Yağladınız fırın kabına dizin

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin
