11-06-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Fındıkzade Tatlısı
Fındıkzade Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı,
- Yarım çay bardağı erimiş ve soğumuş margarin,
- 3 çorba kaşığı yoğurt (süt de olur),
- 1 çorba kaşığı sirke,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 çay bardağı fındık (ceviz veya badem de olur),
- 3 su bardağı un

Şerbeti İçin:
- 2
5 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su,
- 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:
- Fındık

Fındıkzade Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım
Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyalım ve ele yapışmayan çokta sert olmayan bir hamur yoğuralım
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim
Üzerine bastırarak fındıkları batıralım (pişerken kabarıyor bu nedenle fındıklar havada kalıyor)
Önceden ısıtılmış 190-200° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim
Fındıkzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim
Tatlıların şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim (hatta geceden yapılırsa daha iyi olur)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|