Yalnız Mesajı Göster

Fırında Çiğ Börek

Eski 06-09-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırında Çiğ Börek



Fırında Çiğ Börek








Hamuru için;
  • 330 gr un (2 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 1 5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 200 ml ılık su (1 su bardağindan 1 parmak az)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İç malzeme;
  • 300-350 gr yarım yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş taze kaşar peyniri (İsteğe bağlı)












Bir kabin içine unu eliyoruz, üzerine tuzu koyup karıştırıyoruz Ardından mayayı, ılık suyu ve yağı ekleyip karıştırıp yumuşak, elastik, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında yoğuruyoruz Kabımızı hafif yağlayıp hamuru kaba aktarıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmesi içi 30-40 dk bekletiyoruz
Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz Soğanı incecik doğruyoruz kıyma, tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz
Dinlenen hamurumuzu istediğiniz büyüklükte eşit parçalara bölüp, merdane ile açıp, iç harcını koyduktan sonra kenarlarını şekildeki gibi kapatıp üzerine yumurta sarısını da sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dk rengi dönene kadar pişiriyoruz
Dilerseniz bir kaç tanesinin içine kıyma harcını koyduktan sonra kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla