04-28-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kaşarlı Soslu Ekmek
Kaşarlı Soslu Ekmek

Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 domates
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- kaşar rendesi
 
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun, 40 dk mayalandırın
Domates, soğan, salça, nane ve yağı robota alıp robottan geçirin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp tepsiye dizin Sostan 1 yemek kaşığı üzerlerine dizin
200 derece fırında pişirin Fırından almadan önce üzerlerine kaşar rendesi serpip 5 dakika daha pişirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|