03-31-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kavurma Börek
KAVURMA BÖREK

MALZEMELER:
Hamur için:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 kase un
1 kase nişasta
Üzeri için:
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
Yarım kg kıyma
1 5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur Hamur 9 bezeye bölünür Her beze kendi içinde 3'e bölünür Hamurlar un-nişasta karışımı ile açılır Tereyağı eritilip dinlendirilir Üstteki yağ kısmı alınıp altta kalan sulu kısım atılır Eritilen tereyağı sıvıyağ ile karıştırılır Açılan 3 kat hamurun üzerine yağ karışımı sürülüp üst üste yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır Rulo 3 parmak enlilikte kesilir Hamurlar yuvarlanıp açılır İç harç için kıyma kavrulur Pirinç,su ve baharatlar eklenip pişirildikten sonra demlendirilir Hamurlar açılıp kıymalı harçtan konulup yuvarlak şekilde kapatılır Kenarları kıvrılarak kapatılır Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|