Konu
:
Paçanga Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Paçanga Böreği
02-04-2014
#
1
Şengül Şirin
Paçanga Böreği
Paçanga Böreği
5 tane yufka
200 gr pastırma
2 tane domates (sulu olmasın) (kabukları soyulup minik doğranacak)
2 tane biber ( küçük küçük doğranacak)
1 su bard rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkalar 4 e bölünür
Eğer yufkalarınız çok büyükse 8 e bölünür
yufkalarımız üçgen şeklini alır
kestiğimiz yufkanın geniş kenarına pastırma, tuzladığımız domates biber ve kaşar rendesi konulduktan sonra geniş sigara böreği şeklinde sarılır
tüm yufkalara aynı işlem uygulanır
Tavaya sıvı yağ konur
Yağ kızınca börekler kızartılır
Sıcak servis edilir
Afiyet olsun…
NOT: Bu börekten fazla fazla sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz
Misafiriniz gelmeden 1 saat önce çıkartıp buzunun çözülmesini bekleyin ve yine aynı şekilde kızartın
Gerçekten çok pratik oluyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul