Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Tavuklu Börek

Eski 01-16-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Tavuklu Börek






TAVUKLU BÖREK
1 kgyufka
yarım kilo tavuk göğsü
pul biber,kırmızı toz biber
kekik,karabiber,tuz
yarım bardak süt
1 yumurta sarısı
tavuk göğüsleri haşlanırderin bir kabın içerisine haşladığımız göğüsler tiftiklenirkalan tavuk suyu bir kenarda soğumaya bırakılır
göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenirçok az da karabiber ilave edilerek tavuk göğüsleri bunlarla harmanlanır ve on-onbeş dakika dinlenmeye bırakılırtavuk suyu soğuduğu zaman büyük fırın tepsisinin dibi yağlanır
birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılırüzerine ikinci yufka parçalanarak yayılırbu katın üzerine her yana dağılacak şekilde tavuk suyu gezdirilirüçüncü yufka da parçalanarak üzerine konur
sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılırdördüncü yufka parçalanarak karışımın üzerine yayılırve bu kata tavuk suyu gezdirilirartık tavuk suyu gezdire gezdire son yufkaya kadar bu şekilde konur
tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanıryarım bardak sütün içine bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırçayla yayılır
fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenirönceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına konurüzeri kızarınca fırından çıkarılır
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla