01-16-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuklu Börek

TAVUKLU BÖREK
1 kg yufka
yarım kilo tavuk göğsü
pul biber,kırmızı toz biber
kekik,karabiber,tuz
yarım bardak süt
1 yumurta sarısı
tavuk göğüsleri haşlanır derin bir kabın içerisine haşladığımız göğüsler tiftiklenir kalan tavuk suyu bir kenarda soğumaya bırakılır
göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenir çok az da karabiber ilave edilerek tavuk göğüsleri bunlarla harmanlanır ve on-onbeş dakika dinlenmeye bırakılır tavuk suyu soğuduğu zaman büyük fırın tepsisinin dibi yağlanır
birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılır üzerine ikinci yufka parçalanarak yayılır bu katın üzerine her yana dağılacak şekilde tavuk suyu gezdirilir üçüncü yufka da parçalanarak üzerine konur
sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılır dördüncü yufka parçalanarak karışımın üzerine yayılır ve bu kata tavuk suyu gezdirilir artık tavuk suyu gezdire gezdire son yufkaya kadar bu şekilde konur
tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanır yarım bardak sütün içine bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırçayla yayılır
fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenir önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına konur üzeri kızarınca fırından çıkarılır
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|