01-16-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Un Helvası
Malzemeler:
200 gram tereyağı+margarin karışımı (tereyağının miktarını biraz daha fazla tutun)
2 su bardağı elenmiş un
1 ajda çay bardağı şeker (normal çay bardağından bir parmak fazla)
1 su bardağ+ 2/3 su bardağı süt
1/3 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Yapılışı:
Yağları tencereye alıp eritin ve unu kavurun 
Şerbeti için tencereye süt,su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın 
Miyane kıvamına gelince yani boza kıvamına gelince ılık şerbetini koyun ve karıştırın 
Birazcık karıştırarak kavurun ve altını kapatın 
Helvanın yarısını kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın 
Kalan yarısına pekmezi katıp karıştırın ve onuda şekillendirin  Bence ılıkken servis yapın çok daha güzel oluyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|