12-19-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patates Püresi Yatağında Soğanlı Tavuk Kavurma

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA SOĞANLI TAVUK KAVURMA
MALZEMELER
4 parça tavuk göğsü
1 tane büyük soğan
2 diş sarımsak
karabiber
3yeme kaşığı sıvı yağ
pul biber
tuz
kekik
Püre için:
İki adet patates
1 bardak süt
1 bardak su
tuz
iki yemek kaşık kaşar peyniri
Bir yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Önce patates püresini halledelim Patatesleri soyup küp küp doğrayalım Tencereye patatesi alıp içine sütü ve suyu koyalım (patatesleri ezecek kadar su koyalım, iki bardak fazla gelebilir )Haşlandıktan sonra tereyağ tuzu koyup blendırdan geçirelim, koyu olmuşsa süt koyabilirsiniz
Gelleim tavuklara Ben genellikle tavukları yıkamak için limon kullanıyorum, tavukların kokusunu alıyo Yıkadıktan sonra kalın şeritler halinde doğruyoruz Tavaya alıp bir süre iki yemek kaşığı yağda suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz Tavanız kapaklı olursa tavukla daha güzel pişiyor Tavuklar kızarmaya yakın soğanları halka halka doğruyayıp sarımsakları bütün halde tavukların için atıyoruz 5-10 dakika daha tavukları kızartıyoruz Bu arada sıcak pürenin içine kaşar peynirini koyuyoruz Tabağın altına püreyi üstüne de tavukları koyuyoruz AFİYET OLSUN:))))
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|