12-08-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zeytinli Pastane Açması

ZEYTİNLİ PASTANE AÇMASI
1 5 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
60 gr erimiş tereyağ yada margarin
1 paket yaşmaya
1 tane yumurta(akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Yumuşamış tereyağ yada margarin, 1 kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
Bir kapta su, yağ, maya, yumurta akı, tuz ve şeker elle karıştırılır Üzerine yavaş yavaş elenmiş un eklenir Hamur, kulak memesi kıvamına gelince, üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğündeki hamurları ortasına fındık kadar yumuşak margarin sürüp 3 parmağımızla pasta tabağı büyüklüğünde açalım Üzerine küçük doğranmış zeytinleri serptikten sonra rulo yapalım Rulonun bir ucu bize diğer ucu dışa doğru olmak kaydıyla buralım iki ucunu birleştirelim Hafif yağlanmış tepsiye dizelim Yumurta sarısının içine bir iki damla su ekleyip açmaların üzerine sürelim Yarım saat tepside mayalanmasını bekleyelim 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtelim
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|