Yalnız Mesajı Göster

Ağzı Açık Börek

Eski 09-13-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ağzı Açık Börek



Ağzı açık börek




Ağzı açık börek tarifi malzemeler:


Hamuru için malzemeler
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8 su bardağı un
İç harcı için malzemeler
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet kuru soğan
  • 500gr kıyma
Kızartmak için malzemeler
  • 2 su bardağı sıvı yağı

Ağzı açık börek tarifi hazırlanışı:

  • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın
  • Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun
  • Kıymayı da katarak iyice yoğurun
  • Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
  • Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
  • Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın
  • Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun
  • Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın
  • 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin
  • Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın
  • Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın
  • Aynı şekilde bütün bezeleri açıp hazırlayın
  • Tavada yağı kızdırın
  • Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın
  • Sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla