Yalnız Mesajı Göster

Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2)

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2)

Çocuğunuzla birşey konuşurken onun seviyesine inin göz göze gelmeye çalışın İşbirliği yapmaya daha istekli olacağını göreceksiniz

· Söyleyeceklerini bilseniz bile onu iyi dinleyin Çocuğunuzun anlattığını sıkıntıdan patlasanız bile can kulağıyla dinleyin

· Çocuğunuzu yargılamadan dinleyin Böylece onun gerçek duygu ve sorunlarını öğrenme şansınız olur

· Çocuğunuzun duygularına karşı çıkmayın Düşüncenin doğrusu yanlışı olsa bile duygunun doğrusu yanlışı olmaz

· “Korkuyorum” diyorsa ne var bunda korkacak diyerek karşı çıkmak yerine demek korkuyorsun diyerek yanında olduğunuzu hissettirin

· Yaşadığı problemden ne sonuç çıkardığını sorarak tercübe kazanmasına yardımcı olun O sırada onunla asla tartışmayın ders vermeye çalışmayın Mutlaka gerekiyorsa bunu duyguları yatıştıktan sonra yapın

· Çocuğunuzu kendinize düşman etmek istemiyorsanız “ben sana demedim mi” demeyin
· Çocuğunuza emir vermeyin Ondan isteyin
Çocuğunuzla konuşurken fiillerin sonuna “ebilirsin” i ekleyin (yapabilirsin, üstesinden gelebilirsin öğrenebilirsin) şeklinde konuşun
Çocuğunuzla iddalaşmayın, yumuşak sesle ben böyle düşünüyorum deyin ve susun
Çocugunuza düşünce ve duygularını ifade etme fırsatı verin, cevap veriyorsa kızmayın

· Çocuğunuza bir satıcıdan istediği indirimi kavga etmeden almayı öğretin Ona iyi model olun, kız çocuklar anneyi, erkek çocuklar babayı örnek alır
· Çocuğunuza doğru bilgi verin Nasılsa anlamaz bunu onun için yapıyorum gibi
gerçeklerin arkasına sığınmayın Kaybolan güven geri gelmez

Alıntı Yaparak Cevapla