12-01-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :)
Aslinda bi cogunuzun bildigi seyler yazacagim belkide ama ben bazilarini yeni kesfettim Mesela hepimiz billirizki, Yemek Tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyip ve bir kac dakika kaynatmak tuzunu emiyormus Bunun gibi bi cok pratik bilgi ve puf nokta siralayacagim simdi Cok isimize yarayacagi kesin
Sutunuz Kaymak Tutarsa  Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz
Sutun Tasmasini Onlemek  Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz
Sogan Sarimsak Kokusu  Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun
Kek Kalibi   Kek kalibina yagli kagit doseyin Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz
Etleri Yumusatmak  Limon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser
Yumurta Kirarken   Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin
Tasan Yemekler  Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir
Firinda  pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarine ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir
Garnitür  olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli
Patates  kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdir
Karnabahar, lahana, sogan  gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir
Yesil Renkli Sebzelerin  rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir
Makarnanin  haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v b sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz
Pilav  suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin
Bayatlamis ekmeklerinizi   dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin
Yumurta haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir
|
|
|
|