12-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Biber Dolması
Yeşil Biber Dolması
İşte yeşil biber dolması için gerekli olan malzemeler ve yapılışı
İÇİNDEKİLER
12 adet dolmalık biber
1 bardak pirinç
2 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
6 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
6 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin, fıstığı ayıklayın
Kuş üzümlerini temizleyin, onları da suya koyun
Biberlerin kapaklarını açın
1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın, pembeleşene kadar karıştırın
Pembeleşmeye başlayınca ufak zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin, karıştırarak, iyice kavurun
Pirinci süzün
Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın
Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin, üzerine 1 bardak su ekleyin
Kısık ateşte suyunu çektirin, altını söndürün, yenibaharını atıp, karıştırın
Harç ılınınca biberlerin içine doldurun, tencereye dizin 1 bardak su ilave edin
Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin
Dolmalar soğuduktan sonra, fırına dayanıklı cam bir kaba alın
Kalan zeytinyağını üzerine dökün
175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin
Servis için soğumasını bekleyin
|
|
|