Yalnız Mesajı Göster

Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?



İngiliz bilim adamları çiğ sebzelerin daha sağlıklı olduğu yönündeki kanıları çürütecek bir açıklama yaptı



Gıda Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar haşlanmış ve fırınlanmış sebzelerin daha yararlı olduğunu vurguladı İşte araştırmanın detayları

Havuç

Havucu çiğ olarak yemenin hiç bir manası bulunmuyor Çünkü içeriğindeki beta-karoten ancak haşlandığında vücut tarafından alınabiliyor Ayrıca haşlanmış havuçtaki antioksidan çiğ halindekinden 3 kat daha fazla

Ispanak ve Brokoli

Çiğ haldeyken %3 karotenoid içeren ıspanak ve brokolide bu oran pişirildikleri takdirde %30'a çıkıyor

Domates

Domatesin içerisinde bulunan likopen de domates pişirildiğinde daha faydalı bir hale geliyor Likopen güçlü antioksidan özelliğiyle biliniyor

Alıntı Yaparak Cevapla