Konu
:
Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?
Yalnız Mesajı Göster
Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?
İngiliz bilim adamları çiğ sebzelerin daha sağlıklı olduğu yönündeki kanıları çürütecek bir açıklama yaptı
Gıda Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar haşlanmış ve fırınlanmış sebzelerin daha yararlı olduğunu vurguladı
İşte araştırmanın detayları
Havuç
Havucu çiğ olarak yemenin hiç bir manası bulunmuyor
Çünkü içeriğindeki beta-karoten ancak haşlandığında vücut tarafından alınabiliyor
Ayrıca haşlanmış havuçtaki antioksidan çiğ halindekinden 3 kat daha fazla
Ispanak ve Brokoli
Çiğ haldeyken %3 karotenoid içeren ıspanak ve brokolide bu oran pişirildikleri takdirde %30'a çıkıyor
Domates
Domatesin içerisinde bulunan likopen de domates pişirildiğinde daha faydalı bir hale geliyor
Likopen güçlü antioksidan özelliğiyle biliniyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul